Let at programmere

Det er let at programmere TANGO E5 serie II. Den store skærm og den logiske betjening gør det enkelt at indstille programmet og foretage ændringer, når det passer dig. Den nye skærm har en 'næste trin' funktion, der fortæller dig, hvad TANGO E5 serie II gør nu, og hvad den planlægger at gøre herefter.

Nem at betjene

TANGO E5 serie II er smartere end nogensinde. Plæneklipperens nye effektive drev driver den frem, indtil den når afgrænsningskablet, hvorefter den ændrer kurs – også i bakket terræn.

Hele sæsonen

Den forstærkede stålkniv skærer hurtigt og rent, så græsset står flot hele sommeren. Den er så robust, at den kan klippe hele sæsonen uden at blive sløv - også under vanskelige forhold. For at justere klippehøjden (19 til 102 mm) skal du blot dreje på klipperskjoldet. TANGO’s robuste kniv gør kort proces med højt græs. Intet behov for at forklippe ved sæsonstart, eller efter du har været bortrejst.

I regnvejr eller solskin

TANGO kan arbejde i al slags vejr, mens du sidder trygt og godt i din stue. Et robust dobbeltvægget hus beskytter de vigtigste komponenter – elektronik, batteri og motor – det sikrer mange års pålideligt arbejde.

Til hver en tid

Du kan let indstille dage og tidspunkter for klipning af ønskede områder, så det passer dig og din plæne optimalt. TANGO er så lydsvag, at du roligt kan lade den arbejde om søndagen - ja, selv om natten - uden at forstyrre nogen.

Intelligent arbejdskraft

Du kan programmere din TANGO E5, så den matcher din plæne 100%. Forhindringer i form af træer og buske er ikke noget problem, og det er skråninger på op til 36% (på klippearealet) heller ikke*

*afhænger af plæneforholdene og havens udformning.

Finder selv vej og automatisk opladning

TANGO klipper i et vilkårligt mønster for at give din plæne et perfekt udseende. Den opdager automatisk forhindringer og tilpasser sig endog løbende områder med længere græs. Kablet er praktisk talt usynligt og er nemt at flytte, hvis du ændrer indretningen af din have.

TANGO ved selv, hvornår tiden er inde til genopladning og kører automatisk tilbage til ladestationen. Takket være det kraftige Li-ion batteri sker det ikke særlig ofte.

John Deere Tango E5

Finder selv vej og automatisk opladning

TANGO klipper i et vilkårligt mønster for at give din plæne et perfekt udseende. Den opdager automatisk forhindringer og tilpasser sig endog løbende områder med længere græs. Kablet er praktisk talt usynligt og er nemt at flytte, hvis du ændrer indretningen af din have.

TANGO ved selv, hvornår tiden er inde til genopladning og kører automatisk tilbage til ladestationen. Takket være det kraftige Li-ion batteri sker det ikke særlig ofte.

John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5

Den ideelle løsning

Specifikationer

Klippehøjde
19-102 mm
Batteritype
Li-Ion
Automatisk opladning
Ja
Navigering
Vilkårligt og i spiral
Individuel PIN-kode
Ja
Vejledende udsalgspris
18.700 kr inkl. moms
Store

Traction Kit

For maksimal trækkraft op ad bakkerne kan du montere dette Traction Kit på klipperens baghjul – og se TANGO E5 klatre helt ubesværet!

Ekstra opladning

Kunne du tænke dig at benytte din TANGO E5 mere end et sted? Så anbefaler vi, at du installerer en ekstra ladestation.

Ekstra kabel / kabelforbindelse

Har du brug for ekstra afgrænsningskabel til din have? Så bestil vores praktiske kabeltromle/rulle med 150 eller 500 meter forlængerkabel.

En ideel løsning, hvis du skal forlænge eller reparere dit nuværende afgrænsningskabel. Den særlige gel i forbindelsesstikkene gør dem modstandsdygtige over for vand, så forbindelsen altid er perfekt.

Kabelpløkker

Brug disse kabelpløkker til at fastgøre afgrænsningskablet, når du udvider klippearealet. De er udført i kvalitetsplast.

Drift

Klippehøjde
19-102 mm
Produktivitet
Op til 2200 m²
Navigering
Vilkårligt og i spiral. Afgrænsningskabel, 150 m kabel og 150 pløkker er inkluderet
Maks. hældning i arbejdsområde
Op til 36 %*
Maks. hældning nær afgrænsningskabel
Op til 10%*
Maks. længde af afgrænsningskabel
350 m
Knivmotor
60 W
2600 o/min
Drivmotorens o/min på hjulet
46 W / 40 o/min
Klippesystem
Robust stålkniv
*Begge værdier afhænger af plæneforholdene og havens udformning. Kontakt din forhandler for en demonstration i din egen have, så du kan se, hvor godt klipperen arbejder netop der.

Batteri

Batteritype
Li-Ion
Batterikapacitet
98 Wh (2,6 Ah)
Batterispænding
25 V

Opladning

Automatisk opladning
Ja
Opladerinput
120/230 V
Opladeroutput
36 V
Opladningstid
80 min
Køretid
90 min (på en batteriopladning)

Dimensioner

Længde
775 mm
Bredde
535 mm
Højde
360 mm
Vægt
15 kg
Lydniveau
62,2 dB(A)

Sikkerhed

Vippesensor
Ja
Løftesensor
Ja
Berøringssensor
Ja

Sikkerhed

Individuel PIN-kode
Ja
Individuel ladestation til netop din klipper
Ja
Det moderne design kombineret med den gennemtænkte funktionalitet er alt sammen med til at understøtte denne klippers helt igennem robuste karakter. TANGO E5 serie II er udviklet med henblik på optimal pålidelighed, funktionalitet og vægt.
TANGO E5 serie II er stærk og robust - bygget med et solidt dobbeltvægget hus. Maskinens indre dele er godt forseglede. Al elektronikken er effektivt beskyttet mod støv, snavs, fugt og andre udefra kommende påvirkninger. Det omgivende materiale består af acrylonitril styren acrylat (ASA), som er yderst modstandsdygtigt over for sollys.
Øverst oven på klipperen sidder en rød knap. Den er let at se og let at komme til. Trykker du på den, stopper enhver funktion øjeblikkeligt. På begge sider af knappen kan du se mærkater, som viser sikker og korrekt brug af klipperen.

Hovedkontakten tænder og slukker for klipperen fx hvis den skal flyttes eller stilles til opbevaring. Knappen sidder lige ved bærehåndtaget bagest og vender nedad. Den er ikke direkte synlig set ovenfra. Det sikrer, at klipperen ikke startes ved et uheld. I håndtaget sidder en sensor, som låser kniven under transport. TANGO er beskyttet med en pinkode, og skærmen låses automatisk - perfekt når der er børn i nærheden.
Kantfølerne registrerer klipperens placering i forhold til afgrænsningskablet.

Skulle det ske, at TANGO bliver løftet, mens den arbejder, vil det blive registreret af følerne i håndtaget og følerne i de to svingbare forhjul, hvorefter klipperen slukkes øjeblikkeligt. TANGO er desuden udstyret med en indbygget føler, som straks stopper klipperen, hvis den hælder over 36 procent.

Fire kantfølere sikrer, at klipperen arbejder inden for afgrænsningskablets område. Uden for dette område vil klipperen ikke køre og kniven ikke rotere. Klipperen kører fremad indtil den når afgrænsningskablet, hvorefter den vil dreje og skifte retning
Når TANGO E5 serie II har klippet et stykke tid og batteriet har mistet det meste af sin effekt, vil klipperen automatisk køre tilbage til ladestationen for at blive genopladet. Ladestationen behøver ikke være placeret på plænen, den skal blot være inden for klipperens rækkevidde, så skal den nok nå frem. Klipperen lades op via to metalplader i ladestationen, som er i berøring med to metalkontakter, som sidder foran på klipperen. Ladestationen får de nødvendige 36 V fra en spændingskonverter, som er forbundet med husets elektriske system, (vekselstrøm 120 V/50 Hz eller 230 V/60 Hz). Den maksimale opladningstid er 80 minutter.

TANGO E5 kan arbejde i gennemsnitlig 90 minutter med et fuld opladet batteri. Vær opmærksom på, at den faktiske klippetid afhænger af klippefrekvensen, bakker, havens udformning etc. Professionel installation og opsætning af klipperen og klipperens smarte navigeringsegenskaber sikrer maksimal klippetid på en opladning. For at beskytte klipperen mod tyveri vil er den individuelle ladestation være sat op til netop din klipper.

Ladestationen leverer samtidig strøm til afgrænsningskablet rundt om plænen, som definerer klippeområdet samt til ledekablet, som hjælper klipperen med at køre rigtigt ind på plads i ladestationen. En grøn lysdiode (LED) øverst på ladestationen viser tydeligt status for de nævnte kabler, så du hurtigt og let kan finde og afhjælpe et eventuelt kabelbrud.

For at beskytte ladestationens printplade under vinterens frost, kan selve ladestationen let tages af ladestationens fundament og opbevares fx i kælderen vinteren over. Kabelsamlingerne er beskyttet af et dæksel i klippesæsonen. Når du fjerner selve ladestationen op til vinteren, vil dette dæksel foldes ned, så det fortsat beskytter kablerne mod vejrets luner.
TANGO E5 benytter et Li-ion batteri som strømforsyning. Batteriet leverer 98 Wh ved 25 V - nok til fremragende køre- og klippepræstationer, selv på bakker og i vådt græs. Li-ion batteriet yder stor effekt trods sin beskedne vægt, det sikrer en let robotklipper. Der er næsten ingen hukommelseseffekt, så batteriets kapacitet falder ikke over tid. Dette, sammen med den meget lave selvafladningshastighed, maksimerer batteriets levetid.
Der er stor forskel mellem traditionel plæneklipning og klipning med robotklipper. Den traditionelle metode går ud på at klippe græsset lavere end den ønskede højde, hvorefter man lader det gro og klipper det igen, når det har passeret den ønskede højde. Robotklipperen klipper græsset løbende og holder det konstant på den ønskede højde

Derudover klipper robotklipperen også under våde forhold, hvor det altid fine og korte afklippede græs ikke danner klumper men efterlader en meget flot finish. Robotplæneklipperen arbejder inden for afgrænsningskablets område. Den klipper plænen i et vilkårligt mønster på de givne tidspunkter. Den registrerer automatisk forhindringer og afgrænsningskablets placering og afpassser endda klipningen løbende i områder med højere græs. Når batteriet er ved at være fladt eller den forvalgte klippetid er udløbet, vil klipperen returnere til ladestationen og genoplade batteriet, mens den venter på næte planlagte klippetidspunkt.

Helt ud i alle hjørner

Afgrænsningskablet afgrænser hele området, som ønskes klippet, men det kan også benyttes til at sikre områder, hvor klipperen ikke må komme såsom blomsterbede. I tilfælde af "skjulte" hjørner i haven, kan du få TANGO E5 serie II til at køre ud til udvalgte startsteder langs afgrænsningskablet, hvorfra den så vil starte klipningen. Du kan vælge op til 5 sådanne startsteder.

Ved at justere hyppigheden af starter fra de udvalgte startsteder samt fra selve ladestationen kan du sikre, at alle områder af plænen klippes helt ensartet. En afslutningsrunde omkring hele havens ydergrænse sikrer, at alle kanter er smukt vedligeholdt. Også hyppigheden for afslutningsrunder kan justeres efter ønske.

Hjemkørsel og automatisk opladning

Når batteriniveauet er lavt, vil TANGO E5 serie II køre retur til ladestationen ved at køre langs afgrænsningskablet. Da den benytter forskellige ruter til denne hjemkørsel, undgår du, at der opstår kørespor i plænen. Når den er fremme, vil et ledekabel foran ladestationen sørge for, at klipperen kører korrekt på plads.
Udover denne hjemkørselsfunktion langs afgrænsningskablet har klipperen en særlig indbygget funktion, der gør, at den kører ind omkring ladestationen, hvis batteriniveauet er moderat, og den alligevel er tæt ved. Ligesom du kører ind omkring tankstationen i din bil, hvis du alligevel er tæt ved og benzinmåleren står lavt. Det giver mere effektiv klippetid og mindre transportkørsel og modvirker i øvrigt spordannelser i plænen.
VCU'en er placeret inde i klipperen, hvor den sidder godt beskyttet mod vind og vejr. Den forbinder alle følere, motorer og ledninger og indeholder et accelerometer, som registrerer skråningsgrader. Den fungerer desuden som højttaler for akustiske signaler.
Stærke og robuste børsteløse motorer sørger for et effektivt træk på baghjulene. De to identiske motorer driver baghjulene via en integreret transmission af planettypen.
Klippehøjden indstilles let og hurtigt blot ved at dreje beskyttelsesskjoldet. Kniven og skjoldet bevæger sig samtidigt, hvilket udgør endnu en sikkerhedsfaktor på TANGO E5. Klippehøjden kan indstilles i et område fra 19 mm til 102 mm.
Den traditionelle klippemetode går ud på, at man klipper græsset lavere end den ønskede højde, hvorefter det gror og passerer den ønskede højde, og så klipper man igen. Robotklipperen klipper plænen løbende, så græsset bevarer den ønskede højde alle ugens dage.
Kniven drives af en børsteløs motor, som ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Motoren sidder godt beskyttet mod regn, græs og slag inde i selve klippehøjdeenheden og bevæger sig op og ned med kniven, når klippehøjden justeres. Den yder hele 60 W ved 2600 o/min.
TANGO's robuste kniv får hurtigt gjort kål på det lange græs, så der er ingen grund til en forberedende klipning, når sæsonen starter, eller når du har været væk i længere tid. Kniven er så robust, at den holder sig skarp gennem hele sæsonen - selv under krævende forhold. Hvis kniven skulle ramme et hårdt fremmedlegeme, så den stopper øjeblikkeligt, vil motoren ikke tage skade takket være en særlig mellemlægsplade, som netop skal forhindre dette. Knivens form gør, at kun den skarpe knivsæg kommer i kontakt med græsset. Det giver et minimalt lydniveau og kraftbehov.
Det er vores erfaring, at kniven normalt holder gennem en hel sæson, hvor andre producenters robotklippere kræver hyppige knivskift.
Det er pærelet at programmere TANGO E5 serie II. Den store skærm og de logiske betjeningsfunktioner gør det let at opsætte en tidsplan og foretage ændringer, når det passer dig. Den nye skærm har en "næste trin" funktion, der fortæller dig, hvad TANGO E5 serie II laver lige nu, og hvad den vil lave efterfølgende.

På venstre side af brugerfladen finder du knapper, som giver hurtig adgang til de vigtigste funktioner: "Klip efter tidsplan", "Klip nu" og "Kør hjem". På højre side af brugerfladen finder du knapper til programmering af tidsplan og ændring af diverse indstillinger. Lysdioder (LED) viser tydeligt den aktuelle driftsmode og potentielle fejl.

Venlig service

Medarbejderne hos din lokale John Deere forhandler står altid klar til at hjælpe dig - med personlig service, du kan regne med. De er en del af John Deere familien og forstår at kombinere deres egne individuelle stil med fordelene ved at tilhøre en stærk global virksomhed.

Lynhurtig reparation

Skulle det ske, at din John Deere får brug for en reparation, kan din forhandlers servicecenter ordne det i en fart.

Langsigtet opbakning

En John Deere er for livet. Selv efter årevis med pålidelig service sørger vi for, at du stadig kan bestille enhver reservedel, din model skulle få brug for. Takket være vores tætmaskede net af forhandlere er hjælpen altid nær.

Den er ideel til plæner på op til 2.200 kvadratmeter. Forhindringer eller ekskluderede områder såsom blomsterbede kan holdes udenfor ved hjælp af et afgrænsningskabel. Takket være en kabelsensor sørger TANGO E5 automatisk for at køre uden om disse forhindringer. Det areal som rent faktisk skal klippes vil afhænge af havens indretning. Jo mere kompleks indretningen er (ekskluderede områder, skråninger, opdelte områder), jo højere er energiforbruget. Din lokale John Deere forhandler yder gerne hjælp og rådgivning under opsætningen.
I princippet er TANGO E5 velegnet til alle havetyper. Under visse omstændigheder skal udstyret dog muligvis tilpasses den enkelte have. Naturligvis skal du være opmærksom på produktspecifikationer såsom maks. hældning og eventuelle passagers minimumsbredde. Du kan finde disse informationer i brugermanualen eller du kan kontakte din lokale John Deere forhandler direkte.
Denne John Deere robotplæneklipper kan oplade sig selv fuldstændigt på 80 minutter, alt afhængig af klippeprogrammets kompleksitet, og kan herefter arbejde i op til 90 minutter.
Denne John Deere robotplæneklipper kan også klippe i regnvejr uden problemer. Vi anbefaler dog, at du undlader at benytte TANGO E5 i stormvejr, og du bør også beskytte den mod lynnedslag i tordenvejr. Du kan afbryde klipningen ved at trykke på stop-knappen, og du kan så fortsætte igen, når vejret er blevet bedre.
Minimumsbredden (fra kant til kant) er 150 cm. Det sikrer, at klipperen kan nå områder på begge sider af passagen. Din lokale John Deere forhandler vil meget gerne hjælpe dig med programmeringen og udarbejdelsen af en klippeplan.
Hvis plænerne er forbundet med en passage og kablet er placeret korrekt, vil TANGO E5 blot køre til den anden plæne, som programmeret. Hvis ikke der er nogen passage mellem de to områder, anbefaler vi, at du opretter et sekundært areal (som også skal afgrænses af et kabel). I dette tilfælde skal du selv bære TANGO E5 fra det primære areal til det sekundære areal.
TANGO E5 vender automatisk tilbage til ladestationen, når batterierne er ved at være flade. Her vil den lade op til 100%, før den fortsætter den allerede programmerede arbejdsplan.
TANGO E5 kan håndtere skråninger på op til 35% (dvs. en højdeforskel på 35 cm over 1 meter). Langs afgrænsningskablet (klippearealets kanter) er den højst tilladte hældningsgrad 10%. Det sikrer, at klipperen ikke glider ud over afgrænsningskablet, når den når hen til plænens kant (f.eks. hvis græsset er vådt).
Den kan sagtens klippe mere end et areal. Hvis arealerne er forbundet med en passage kan TANGO E5 selv køre frem og tilbage i henhold til arbejdsplanen.
Hvis afgrænsningskablet er lagt korrekt rundt om blomsterbede, træer, buske eller andre forhindringer, vil TANGO E5 ikke berøre disse områder og vil derfor heller ikke gøre skade på blomster, træer, buske etc. Du kan sagtens bede din lokale John Deere forhandler hjælpe med at installere afgrænsningskablet.
Først og fremmest må mennesker og dyr ikke opholde sig på klippearealet uden opsyn, når der klippes. TANGO E5 udfører altid sine opgaver i henhold til den programmerede arbejdsplan, så du kan bruge din fritid på mere spændende ting end at klippe græs.
Når TANGO E5 klipper, vil det afklippede græs have samme længde som et lille riskorn. Det afklippede græs efterlades på bunden af plænen, hvor det udgør et naturligt næringstilskud, uden der efterlades synlige græsrester på plænen. Det betyder, at græsset altid ser sundt og grønt ud.
Denne John Deere robotplæneklipper kan uden problemer opbevares i en kælder eller en frostfri garage. Den kræver betydeligt mindre plads end en sammenlignelig traditionel plæneklipper. Din lokale John Deere forhandler vil med glæde rådgive dig vedrørende vinterservice.
Ladestationen er vejrbestandig og kan placeres præcis, som du ønsker det. Din lokale John Deere forhandler vil med glæde rådgive dig vedrørende en ideel placering af ladestationen, hvor man naturligvis bør tage med i overvejelserne, om der allerede er strømforsyning inden for rækkevidde.
TANGO E5 er beskyttet af en PIN-kode, som gør den uanvendelig for en tyv.
Sluk for klipperen og vend TANGO E5 om, sådan at du kan se det skålformede knivdæksel. Dette kan drejes rundt, hvorved kniven flyttes op eller ned.