Pressemeddelelser   29 Marts 2016

TANGO E5 serie II: John Deere lancerer den næste generation af robotklippere

TANGO E5 serie II robotklipperen er designet til at gøre dit liv lettere ved automatisk at vedligeholde din plæne, så du kan nyde de vigtigere ting i livet. TANGO er lydsvag og kan arbejde om søndagen og endda om natten uden at forstyrre nogen.

En robotklipper klipper meget oftere end en almindelig plæneklipper, og det afklippede græs ryger direkte tilbage i plænen som værdifuld gødning. Resultatet er en perfekt plæne, hvor du ikke skal skille dig af med afklippet græs. Et dobbelt skjold beskytter de vigtigste dele og gør det muligt for TANGO at arbejde i både sol og regn.

I 2016 vil gartnere og havemænd kunne nyde godt af fordelene ved John Deere’s nye TANGO E5 serie II robotklipper. Forbedringer af denne nye model omfatter en ny brugerflade og smartere navigationsteknologi.

Forward Technology: smartere navigation og jævne vendinger

TANGO bevæger sig i et vilkårligt mønster og klipper haven i forskellige retninger. En fornyelse ved serie II modellen er Forward Technology, som forbedrer klipperens vendemønster. Med en ny sensor kan klipperen navigere rundt i haven, nærme sig det skjulte afgrænsningskabel og dreje, før den møder det. Denne konstante, jævne bevægelse er vigtig, især på skråninger og nær afgrænsningskablerne. Smartere navigation betyder mindre slid på plænen og forbedret dækning.

Stærk og sikker

TANGO bruger et lithium-ion batteri, der leverer nok kraft til at dække græsarealer op til 2.200 m². Robotklipperen ved selv, hvornår tiden er inde til genopladning og kører automatisk tilbage til opladningsstationen. Den PIN-kode beskyttede skærm sikrer, at kun ejeren kan bruge den. Sikkerhed under driften er også garanteret. Kniven stopper automatisk, når klipperen løftes op, møder forhindringer eller på nogen måde forstyrres.

Forbedret trækkraft

TANGO E5 serie II starter langsomt ud og kører stille og roligt op til fuld hastighed. Dette hjælper til at reducere slid på plænen og mindsker risikoen for at skride på vådt græs. Hastigheden kan reduceres under mere krævende forhold, hvis det er nødvendigt, for at sikre en mere jævn kørsel. Med en ny standard-mode kan klipperen køre i tre hastigheder fra 36 op til 44 cm/sek. Når robotklipperen kører på skråninger, hjælper forbedret hældningskompensation og en let reduceret hastighed med at klippe både bunden og toppen af skråningen på samme måde.

Ny brugerflade

Robotklipperen kører inden for de grænser, der er defineret af skjulte kabler i haven, som let kan flyttes, når havens layout ændres. Når TANGO er programmeret, kører den i overensstemmelse med de indstillinger, som ejeren har konfigureret. Den nye brugerflade indeholder en grafisk menu med flere ikoner og viser oplysninger om klipperens aktuelle og kommende status for at give en mere intuitiv og betjeningsvenlig oplevelse. Med robotklipperens nye software kan brugeren ændre navnene på sæsonbestemte skemaer og startpunkter for lettere programmering. For eksempel kan "Launch Point 2" ændres til "Front Lawn" eller "Schedule 1" til "Peak Season" for at give flere klippetimer end andre arbejdsskemaer.

Denne nye programmeringsfunktion gør det muligt for brugeren at oprette et program med klippetidspunkter og relaterede opgaver på specifikke tidspunkter. Det sikrer, at alle startpunkter dækkes hver uge. Som bruger kan du også planlægge en trimning hver fredag, så du kan have den perfekte plæne klar til weekenden.

Den nye TANGO E5 serie II kan købes hos John Deere’s have/park forhandlere fra foråret 2016.