Biografi

Vance D. Coffman

Vance D. Coffman

Pensioneret bestyrelsesformand
Lockheed Martin Corporation
valgt til Deere & Companys bestyrelse, 2004
præsiderende direktør siden 2016

Dr. Vance D. Coffman trak sig tilbage i april 2005 som formand for Lockheed Martin Corporation. Han blev valgt som formand i april 1998 og har fungeret som CEO og næstformand siden august 1997. Han fungerede i en række valgte virksomhedslederstillinger, herunder direktør og COO hos Lockheed Martin's Space & Strategic Missile Sector. Forud for fusionerne af Lockheed og Martin Marietta Corporation i 1995 fungerede han som administrerende underdirektør i Lockheed Corporation. Tidligere var han direktør for Space Systems Division hos Lockheed Missiles & Space Company og underdirektør i selskabet.

In 1967, Coffman joined Lockheed's Space Systems Division as a Guidance and Control Systems Analyst. Efter at have anført udviklingen af flere større rumprogrammer og store jordbaserede databehandlingssystemer, blev han udnævnt til underdirektør i 1985, underdirektør for afdelingen og assisterende GM i 1987 og direktør for rumsystemafdelingen i 1988. Mens han var i denne position, var han ansvarlig for Hubble-rumteleskopet, MILSTAR-satellitkommunikationsprogrammet, det efterfølgende, tidlige advarselssystem (nu betegnet Space Based Infrared System) og selskabets arbejde med iridium.

I 2002 blev Coffman udnævnt til formand for præsidentens National Security Telecommunications Advisory Committee og blev valgt til at være formand for Aerospace Industries Association for 2003. Ud over & Company Board, sidder han i bestyrelsen for Amgen Inc. og 3M Company. Han er medlem af National Academy of Engineering, og Security Affairs Support Association. I 1989 modtog han prisen Iowa State University's Professional Progress in Engineering Award og i 1999 den Distinguished Achievement Citation fra Iowa State. Han blev tildelt en æresdoktor i lov fra Pepperdine Universitys Georg L. Graziadio School of Business and Management. Han blev valgt til at få et stipendiat hos både American Institute of Aeronautics and Astronautics og i American Astronautical Society.

Coffman fik en bachelorgrad i rumfartsteknik fra Iowa State University og master- og ph.d.-grader inden for luftfart og astronautik fra Stanford University.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensførende inden for avancerede produkter og services og er forpligtet til at skabe succes for kunder, hvis arbejde er knyttet til jordbrug – de, der dyrker, høster, omdanner, beriger og bygger på jorden for at imødekomme verdens dramatisk voksende behov for fødevarer, brændstof, husly og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.