
HarvestLab 3000 sensoren benytter NIR (near-infrared)-teknologi, der er udviklet og patenteret i samarbejde med Carl Zeiss, til analyse af indholdsstoffer i høstede afgrøder, ensilage eller gylle. Allerede i 2009 var teknologien blevet godkendt af Deutsche Landwirtschafts gesellschaft (Dlg) i tørstofanalyse af majsensilage med kun ubetydelige afvigelser på mellem 0,67 og 1,85 %. Vores forskellige kalibreringer er blevet yderligere raffineret, idet der tilføjes flere prøver fra flere afgrøder/gylle-typer, sorter/foder og regioner år efter år.
Den nye HarvestLab 3000 hardware benytter avanceret teknologi og bygger på erfaringer fra millioner af timer på marken. Sensoren kan registrere et 12% bredere bølgelængdespektrum for yderligere nøjagtighed og angiver mere end 4.000 målepunkter pr. sekund. Det svarer typisk til 1 million målinger pr. last. Dermed får du ikke blot en tilfældig prøveværdi, men statistisk pålidelige data i realtid. De fejl, der som regel opstår ved manuel prøveopsamling, som eksponering for ilt eller varme indtil prøven ankommer til næste laboratorium, er helt fjernet. Sidst men ikke mindst vises alle data og dokumenteres stedspecifikt i realtid. Det gør det muligt for førerne at justere indstillinger og automatisk at optimere maskinen, mens de stadig er i marken, i stedet for at vente flere dage på resultater fra laboratoriet.