Fremtidens landbrug

Autonom John Deere traktor

Ændringer i vejrmønstre er bare en af de mange udfordringer for landbruget.   John Deere investerer store ressourcer i løsning af disse udfordringer.

Tre kerneteknologier former fremtiden: Elektrificering, automatisering til autonomi og kunstig intelligens

Elektrificering handler ikke kun om brug af batterier som energikilde. Det drejer sig om brug af elektriske drev, der erstatter motorer og hydraulik. Elektriske motorer har et enormt moment ved lave hastigheder, de er mere effektive, mere driftssikre og lettere.

Nulemissions kompakttraktor

     

Nul-emissions kompakttraktor

Denne elektriske kompakttraktor er baseret på John Deere 1R serien. En nøglefunktion ved denne maskine er den høje kraftudtagseffekt, der tillader klipning af mere end 10.000 m² plæne med en batteriladning der varer 4,5 timer. Udover den høje ydelse, drager kunderne fordel af meget lave vedligeholdelsesomkostninger. Potentielle anvendelser er primært hvor lave støjniveauer og emissionsfri drift er påkrævet.

eAutoPowr transmission

eAutoPowr er den første kontinuerligt variable transmission med elektro-mekanisk power split. Sammenlignet med konventionelle CVT'ere, er drevet mere effektivt og slitagefrit. En anden speciel funktion er leveringen af op til 100 kW elektrisk effekt til eksternt forbrug. For at demonstrere dette, har John Deere og Joskin udviklet en slamtank med to elektriske drivaksler. Takket være dette ottehjuls drivsystem, er der mulighed for en meget mere effektiv transmission af anvendelig kraft. Dette kan også reducere slamomkostninger med op til 25 procent.

eAutoPowr transmission

     

Stor sprøjtedrone (VoloDrone)

     

Stor sprøjtedrone (VoloDrone)

Den store drone er udviklet i fællesskab af John Deere og Volocopter og har en diameter på 9,2 meter og drives af 18 rotorer. Den har et fuldt elektrisk drev med udskiftelige lithium-ion batterier. Et batterskift tillader en flyvetid på op til 30 minutter, og VoloDronen kan drives både på fjernbasis og automatisk, på en forprogrammeret rute. Dronens chassis er udstyret med et fleksibelt standardiseret fastgørelsessystem. Det betyder, at forskellige enheder kan monteres på chassiset, afhængig af anvendelsen. Til afgrødebeskyttelse, er den store drone udstyret med to væsketanke, en pumpe og en sprøjtebjælke. Takket være den lave flyvehøjde, kan der dækkes et meget stort område på op til 6 ha/t.

Automatisering er ikke fokuseret på at erstatte føreren. Det drejer sig om at bruge teknologi til at skabe den bedst mulige fører. Rejsen begynder med håndfri AutoTrac sattelitføring, der styrer maskinen. Nu har vi integreret mejetærskerjustering på vores S700 mejetærskere, der foretager automatiske realtids justeringer for at fastholde forvalgte niveauer.

Autonom elektrisk traktor

     

Autonom elektrisk traktor

John Deere’s nye autonome traktorkoncept er en meget kompakt elektrisk drivenhed med integreret redskab. Traktoren har en samlet effekt på 500 kW og kan udstyres med enten hjul eller bælter. Fleksibel ballast fra 5 til 15 ton er mulig, afhængig af anvendelsen, for at reducere jordkomprimeringen. Takket være det elektriske drev er der ingen driftsemissioner, og støjniveauet er ekstremt lavt. Yderligere fordele inkluderer lav slitage og reducerede vedligeholdelsesomkostninger.

Semi-autonom traktor

Denne traktor drives semi-autonomt og er udstyret med en integreret afgrødesprøjte. Ved brug af et indbygget kamera er det muligt at arbejde i rækkeafgrøder – for eksempel - og påføre planteværnsmidler i frugtplantager. Fyldning af sprøjtetanken sker fuldt automatisk på en fyldestation, så brugeren ikke udsættes for pesticider. Denne er designet til at reducere omkostninger og øge produktivitet med mere end 30 procent.

Semi-autonom traktor

     

Autonom elektrisk traktor

     

Autonom dronesprøjte

Denne drone er udstyret med en ukrudtsscanner og afgrødesprøjte, der tillader scanning af ukrudt fra luften, specifikt kontrolleret. Den 10,6 liter store tank fyldes fuldautomatisk på en jordstation, hvor den automatiske batteriladning også afvikles. Flyvetiden med fuldt opladet batteri er 30 minutter. Hovedfordelen ved denne drone, er den præcise anvendelse af pesticider, der markant reducerer den anvendte mængde. Sprøjtning fra luften er også mulig uanset jordbetingelserne.

Autonom sprøjte

Den nye autonome sprøjte er lettere end en konventionel selvkørende sprøjte og har en tank på 560 liter. Den kan køre på marker efter regn, uden at komprimere jorden. Den store frihøjde på 1,9 meter og firehjulsstyring gør den ekstremt alsidig, mens bælterne minimerer jordtryk og udvider driftsvinduet betydeligt.

Autonom sprøjte

     

Kunstig intelligens ændrer den måde vi sprøjter på.

See & Spray

     

See & Spray

Med See & Spray teknologien, optager højtopløselige kameraer 20 billeder i sekundet. Baseret på billederne og kunstig intelligens, genkender systemet forskellen mellem kultiverede planter og ukrudt, så de individuelle planter kan behandles specifikt. Med denne nye generation af ukrudtsstyring, er brugen af pesticider reduceret kraftigt.

CommandCab

Uanset hvad fremtiden bringer, vil landmanden altid have kontrollen. Vores CommandCab viser vejen fra automatisering til autonomi, som den forventes at forløbe.

Den fremtidige vision af førerhuset afslører nye muligheder for kunstig intelligens. Med sin joystick-styring, touchscreen og netværksforbindelse af alle maskinkomponenter, er det et helt nyt driftskoncept. Ved integrering af realtids vejrdata, individuelle forvalgte indstillinger og jobstyringsprocedurer, bliver førerhuset et kommandocenter for landbrugsdrift.

CommandCab