En naturlig ukrudtsbekæmper

Flis har mange fordele. Bortset fra at reducere ukrudtsvækst bevares jordfugtighed, forbedrer jordens sundhed og fertilitet og lægger til din haves generelle, visuelle tiltrækningskraft.

Bioklip betyder, at jorden i dine bede dækkes med naturligt materiale som barkflis. Denne organiske havebrugsmetode tjener til at beskytte jorden og forsyner den med næringsstoffer.

Vind, vejr, tørke: Jorden i dine bede er udsat for mange eksterne påvirkninger. Det kan derfor være nyttigt at lægge et beskyttende lag i form af et såkaldt flislag. Gartnere har lært dette princip fra naturens side – når alt kommer til alt findes der praktisk talt ingen bar jord: Blade, knækkede grene, planter eller et lag humus dækker normalt jorden naturligt. Hvis man udlægger barkflis ordentligt, forbliver jorden fugtig, vinden kan ikke tørre den ud, og vand fordamper ikke så hurtigt. Regn absorberes igen af jorden og vasker den ikke væk. Det beskyttende lag fungerer også som varmende tæppe og kan således fremskynde væksten af planterne og forhindre ukrudt i at vokse. For frugt- og grøntsagsplanter, som er særligt teperaturfølsomme, kan barkflis endda øge udbyttet.

Nyttige hjælpere såsom orme, bakterier og mikroorganismer løsner jorden under barkflisen og nedbryder den organiske dækning af stiklinger og lignende, tilføjer næringsstoffer til jorden og øger humuslaget. Man finder ud af, at der skal vandes mindre og bruges mindre tid på manuelt at løsne jorden i et bed, der er godt dækket af barkflis.

Med den praktiske trailer, der fås som ekstraudstyr til din X100, kan du transportere selv store mængder barkflis hurtigt og bekvemt direkte til dine plantebede.