Den gyldne plæneklipperegel

Hvis der kun var én regel at følge for at klippe dit græs, ville den være sådan her: Klip ikke mere end 1/3 af græsbladet ad gangen.

Hvis du vil bevare tingene enkle og nemme at huske, kan du holde dig til denne enkle tommelfingerregel: Forsøg ikke at fjerne mere end en tredjedel af tilstedeværende bladvæv i en enkelt klipning. Her er hvad eksperterne har at sige om det:

”Jo lavere der slås, jo oftere skal der klippes for at bevare den ønskede højde uden at tage mere end en tredjedel af planten,” siger Peter Landschoot, plænegræsspecialist ved Penn State. Han tilføjer, at en kortere græsplæne også ofte har flere ukrudtsproblemer, fordi dæklaget ikke er så tykt. Det åbne dæklag tillader mere lys at nå jorden og det får ukrudtsfrø til at spire.

Hvis plæner konstant får lov til at vokse for længe og derefter klippes dramatisk ned, kan det belaste græsset. Belastning af græsset får det til at trække næringsstoffer fra rodsystemet, nedbryde rødderne og til sidst resulterer det i en tyndere, usund græsplæne, siger Clint Waltz, specialist i udvidet plænegræs i Georgia.