Det er forår: Det er tid at tage en stråophobningspatrulje

Hvad taler vi om? Det lag af dødt plænegræs, der er begravet i din græsplæne, kaldes strå. Her er grunden til du ikke vil have dem, og hvordan du slipper af med dem.

Har du nogensinde bemærket det lag med dødt græs og andre organiske rester, der ophobes på din plæne i løbet af efteråret og vinteren? Det kaldes strå, for meget af det er dårligt for din græsplæne, og det betyder, at du har brug for at fjerne laget af strå.

Hvorfor er det dårligt med for meget strå? Fordi det kan forhindre vand og næringsstoffer i at nå ned, hvor de skal være – i rodzonen. Så hvis du vil have sundt, tykt og robust græs, skal du hellere tage et kig på laget af strå. En god indikation af et overflødigt strålag er, hvis din græsplæne føles svampet, når du går på den.

Den bedste tid at fjerne strålaget er foråret efter græssets aktive vækstfase og efter at det er blevet klippet et par gange. For græs i den varme sæson betyder det fjernelse af strå senere om foråret, mens græs i den kolde sæson drager mest fordel af fjernelse af strå tidligt om foråret og det tidlige efterår.

Så hvordan kan man bedst slippe af med for meget strå? Jo, hvis dit plæneoverfladeareal ikke er for stort, vil en god gammeldags rive være helt fin.

For større græsplæner er der imidlertid teknologi til fjernelse af strå, der fungerer med din X100: En 40 tommers Thatcherator fra John Deere. Brug den til effektivt at afskære eller fjerne strå på plænen med dens 20 fjedertænder, og tilføj endda op til 45 kg vægt, hvis nødvendigt. Hvis du har fliselagte områder, der skal krydses for at få adgang til plænerne, vil du også sætte pris på den transporttilstand Thatcherator er udstyret med.