Opsamling i pose eller ikke

OK, alle synes om udseendet af en perfekt støvsuget, superren, frodig græsplæne uden blade eller kviste. Men er det altid det bedste for græsset?

Opsamlingssystemer er superbekvemme og meget effektive. Der er noget virkelig tilfredsstillende ved at klippe sin græsplæne og få klaret roderiet i et hug. Men kosmetik og bekvemmelighed er kun en del af regnestykket med poseopsamling.

Det er fordi græsafklip indeholder næringsstoffer, som plænen kan bruge. Det er i store træk gratis gødning. Så hvis du går efter det velplejede udseende med en bladfri, afskåret, græsklipfri græsplæne, skal du heller ikke glemme at gøde for at erstatte de næringsstoffer, der fjernes ved atkomme afklippet i pose.

På den anden side, hvis du har en plæne, der har klaret sig uden klipning i en længere periode, kan klipning med sideopsamling eller bioklip føre til stråophobning, klumpning, plænesygdom og potentielle, bare pletter. Poseopsamling er i denne situation vejen frem. Jo før jo bedre.

Så måske er det som ved alle ting, en sund balance er den bedste vej at gå. Klip regelmæssigt, og lad afklippet ligge på plænen, når du er færdig med at klippe i det mindste noget af tiden. Det hjælper dit græsareal med at forblive sundt og frodigt i det lange løb.