Vores arv

Opdag de milepæle, der formede os.

 • Plovens oprindelse

  Da boblen i den amerikanske økonomi brast i 1830'erne, drog John Deere mod vest, og kort efter fulgte hans kone og fem børn. Deere var en etableret smed i Vermont, men han måtte starte forfra i sit nye hjem i Illinois. Da han så frem mod muligheden, der følger med hårdt arbejde, begyndte han rejsen mod vest over den jord, han snart ville ændre for altid.

  En historisk forhandlerreklame fra 1855: "John Deere Manufacturer, wholesale & retail dealer in plows & agricultural implements. Moline, Rock Island Co. Illinois"
 • Jordløsning

  Det tog ikke lang tid for Deere at starte sin smedje i Grand Detour, Illinois. Han blev snart klar over, at landmændene i hans område ikke kun fandt succes på grund af hårdt arbejde. Familierne, der slog sig ned i området, havde store problemer med den klistrede præriejord, som var en uventet udfordring sammenlignet med den sandede jord i deres hjemland. Deres velprøvede støbejernsplov skulle skrabes af og rettes til efter få fod i det amerikanske indland.

  Linjeillustration, der viser en landmand, der skraber jord af sin stålplov
 • Den opportunistiske smed

  Deere var overbevist om, at et andet materiale og en anden form ville løse problemet. Han fandt et ødelagt savblad af stål og begyndte at skabe historie. En mands affald blev Deeres banebrydende opfindelse. Han omformede bladet, mens han var særligt opmærksom på værktøjets kurvatur. I jorden var den en succes, der var den første af sin art. Alt blev forandret for det fællesskab, den tjente.

  Maleri af Walter Haskell Hinton af John Deere, der arbejder i sin smedje
 • Vi vokser fra jorden

  Deere brugte det momentum, der stammede fra denne enkelte opfindelse til at skabe en virksomhed og blive ved med at forfine produktet. Virksomheden John Deere oplevede takket være forskning, kundefeedback og hårdt arbejde en enorm vækst i 1849, hvor den producerede 2.000 plove om året. Deere, der aldrig var tilfreds med “godt nok”, og han blev ved med at udvide sin virksomhed. Nu, næsten to århundrede senere, er virksomheden, der voksede fra et enkelt, ødelagt savblad en drivkraft i verden med alt lige fra jordnære løsninger til teknologi der bryder horisonten.

  Fotografi fra 1882 af tre mænd, der står ved siden af Deere & Co-togvognen læsset med stålplove, der er klar til at blive sendt, og fabriksmedarbejdere, der ser ud af vinduet i bygningen bagved.