Tidligere ledere

Portræt af Charles Deere Wiman

Charles Deere Wiman

Direktør

1928-1955

Charles Deere Wiman var søn af William og Anna Deere Wiman, oldebarn af John Deere, og nevø af hans forgænger, William Butterworth.

Wiman begyndte sin karriere hos John Deere i 1915 som linjearbejder med en løn på femten cent i timen. Da han avancerede i virksomheden, opnåede han respekt fra butiksmedarbejdere, ingeniører og vejledere.

Hans karriere kombinerede dedikation over for virksomheden med loyalitet over for sit land. Wiman tog flere fraværsperioder fra John Deere for at tjene i militæret. I 1916 uddannede han sig til civil pilot, fik sin licens og fløj i tre måneder, før han blev kvæstet i et fald.

Efter sin bedring vendte han tilbage til Deere & Company indtil USA gik ind i første verdenskrig. Wiman sluttede sig til US Army og blev udnævnt til sekondløjtnant. Han blev forfremmet flere gange, og nåede kaptajnsrang, før han blev trådte ud i 1919.

Det år blev han valgt til Deere & Companys bestyrelse og blev underdirektør med ansvar for fabriksaktiviteter i 1924. I 1928, med William Butterworths pensionering, blev Wiman direktør for Deere & Company i en alder af 35 år.

Som Yale-kandidat lagde Wiman vægt på udvidet forskning og udvikling af nye produkter, selv under økonomiske nedture. I 1934 introducerede John Deere midt under depressionen den berømte traktor, model "A". Model "B" fulgte efter den året efter. Begge traktorer var en stor succes og forblev i produktion indtil 1952.

Anden Verdenskrig betød Wimans genindtræden i militæret. I 1942 blev han udnævnt til oberst i US Army og knyttet til personalet hos General Levin H. Campbell, Chief of Ordnance.

I 1944 blev Wiman udnævnt til direktør for krigsproduktionsstyrelsens afdeling for landbrugsmaskiner og udstyr. For at kunne udføre sine opgaver satte hæren ham på inaktiv status. Han genindtrådte hos Deere & Company i midten af 1944 og forblev på sin post indtil sin død i 1955.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensførende inden for avancerede produkter og services og er forpligtet til at skabe succes for kunder, hvis arbejde er knyttet til jordbrug – de, der dyrker, høster, omdanner, beriger og bygger på jorden for at imødekomme verdens dramatisk voksende behov for fødevarer, brændstof, husly og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.