Tidligere ledere

Portræt af Charles Deere

Charles Deere

Direktør

1886-1907

Det forventedes ikke at Charles Deere, den anden søn af John Deere, skulle lede den virksomhed, hans far grundlagde. Det var trods alt hans ældre bror Francis Albert, der blev anset for at være arving og blev sendt på skole for at lære bogføring. Men da Francis Albert pludseligt døde i 1848 i en alder af 18, tilkom det Charles at lære om familievirksomhedens virke.

I 1854, nyuddannet fra Bells Commercial College i Chicago og kun 16 år gammel, kom Charles ind i sin fars virksomhed som bogholder. Han viste sig at være hurtig til at lære i erhvervslivet – noget af en forvandling af en ung mand, der som ung i bedste fald havde været en ligeglad student.

Charles avancerede hurtigt til markedsføringssiden af forretningen. Som hovedsælger, der var ansvarlig for forhandlere og sælgere, drog han ofte af sted for at præsentere plove for potentielle kunder i nye områder. Han gjorde et stort nummer ud af at demonstrere udstyret selv, spændte heste for plove og pløjede furer i jorden.

De første mange år i sin fars virksomhed var gode år for Charles. Så, i 1857, ændrede det finansielle klima sig i USA. "Panikken i 1857" viste sig at være nedturen for mange forretningsmænd. John Deere blev næsten en af dem på grund af problemer med pengestrømmen og betydelige regninger for råmateriale.

Som følge heraf overgik virksomhedens ledelse til den 21-årige Charles, hovedsagelig på grund af hans kløgtige forretningssans. Mens hans far forblev direktør for virksomheden indtil sin død i 1886, var det Charles, der kom til lede den de næste 46 år.

I 1869, ivrig efter at se selskabet vokse, etablerede Charles sit første filialhus – en forløber for det nutidige salgskontor – i Kansas City. Fire yderligere filialhuse i St. Louis, Minneapolis, Council Bluffs/Omaha og San Francisco, blev etableret i 1889.

Filialhusene kom med værdifulde oplysninger fra området, der påvirkede udviklingen af nye produkter. Som følge heraf lavede virksomheden på tidspunktet for Charles Deeres død i 1907 mere end 300 plovmodeller (herunder den berømte Gilpin sulky-plov), omkring 164 kultivatorer, en række majs- og bomuldsplantere og andre redskaber.

Charles Deeres arv var omdannelsen af det firma, der blev grundlagt af faderen, fra at være en regional plovfabrikant til at være en af landets største implementeringsskabere.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensførende inden for avancerede produkter og services og er forpligtet til at skabe succes for kunder, hvis arbejde er knyttet til jordbrug – de, der dyrker, høster, omdanner, beriger og bygger på jorden for at imødekomme verdens dramatisk voksende behov for fødevarer, brændstof, husly og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.