Tidligere ledere

Portræt af John Deere

John Deere

Grundlægger og direktør

1837-1886

Historien om John Deere, der udviklede den første kommercielt vellykkede, selvrensende stålplov, er tæt parallel med bosættelsen og udviklingen af det midtvestlige USA.

Deere blev født i Rutland, Vermont den 7. februar 1804, den tredje søn af William Rinold Deere og Sarah Yates Deere. I 1805 flyttede familien til Middlebury, Vermont, hvor William engagerede sig som tekstilhandler. I 1808 gik han ombord på en båd til England i håb om at gøre krav på en arv og skabe et mere behageligt liv for sin familie. Man hørte aldrig fra ham igen og han formodes at være død på havet.

Som opdraget af en moder med en beskeden indkomst var John Deeres uddannelse formentlig rudimentær og begrænset til Vermonts grundskoler. I en alder af 17 oplærte han sig selv og lærte handel med smedevarer, som han bar rundt forskellige steder i Vermont.

I 1836 med udsigt til deprimerede forretningsforhold i Vermont og med en ung familie at passe på, rejste Deere alene til Grand Detour, Illinois, for at få en ny start. Som værende ressourcestærk og hårdtarbejdende, blev hans færdigheder som smed straks efterspurgt.

De nye pionerbønder kæmpede for at vende den tunge, klæbende præriejord med støbejernsplove, der var designet til den lette, sandede jord i New England. John Deere var overbevist om, at en plov, der var yderst poleret og korrekt formet, kunne slibe sig selv, mens den pløjede furer. I 1837 lavede han en sådan plov med en knækket savklinge.

I 1841 producerede Deere 100 plove årligt. I 1843 indgik han et partnerskab med Leonard Andrus med henblik på at producere flere plove for at kunne imødekomme stigende efterspørgsel.

I 1848 opløste Deere sit partnerskab med Andrus og flyttede virksomheden til Moline, Illinois, der bød på fordele i form af vandkraft, kul og billigere transport end i Grand Detour. I 1850 blev der lavet ca. 1600 plove, og snart producerede virksomheden andre værktøjer til at supplere dens stålplov.

I 1858 overførte Deere ledelsen af virksomheden til sin søn, Charles, som fungerede som dens underdirektør. John Deere beholdt titlen som virksomhedens direktør, men nu blev han opmærksom på borgerlige og politiske aktiviteter.

John Deere var aktiv i det offentlige liv gennem hele sin karriere i Moline. Blandt andre hverv var han grundlægger og formand for National Bank of Moline, var aktivt medlem af First Congregational Church og fungerede som byens borgmester i to år.

John Deere døde 17. maj 1886 i sit hjem i Moline.

Deere & Company (NYSE: DE) er en af verdens førende virksomheder, der leverer højtudviklede produkter og services og forpligter sig til at skabe success for de kunder, hvis arbejde er forbundet med landbrug - de som opdyrker og høster, de som omdanner jorden, gør den rigere og bygger på den for at imødekomme det drastisk øgede behov for fødevarer, brændstof, boliger og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.