Tidligere ledere

Portræt af Robert Hanson

Robert Hanson

Formand og CEO

1982-1990

Robert Hansons udmærkede karriere hos Deere & Company spænder over fyrre år. Oprindeligt fra East Moline, Illinois og kandidat fra Augustana College i nærliggende Rock Island, Illinois, voksede han op i et samfund rigt på John Deere-traditionen.

Hanson begyndte sin karriere hos John Deere i 1950 hos John Deere Intercontinental, Ltd. I 1973 blev han valgt som senior underdirektør for Deere Overseas Division. To år senere udpegede William Hewitt Hanson til stillingen som administrerende underdirektør og kørte Hanson i stilling som sin sandsynlige efterfølger.

I 1978 blev Hanson udnævnt til direktør for Deere & Company, idet han blev den første virksomhedsdirektør uden familiebånd til John Deere. Følgende år blev han udnævnt til direktør og administrerende direktør, og efter William Hewitts pensionering i 1982 blev han valgt som formand og administrerende direktør.

Hanson begyndte sin tid som formand på et lavt punkt i landbrugsmaskincyklussen. Alvorlige recessioner i begyndelsen af 1980'erne fulgte en periode med høj inflation i slutningen af 1970'erne og reduceret salg af landbrugs- og byggeudstyr.

Under Hansons ledelse kiggede virksomheden indad for at reducere omkostningerne. I 1988 havde virksomheden vejret de økonomiske udfordringer de seneste seks år og salget gik i vejret. Det årlige resultat for året oversteg 315 millioner $.

Selv under nedturen i økonomien fortsatte Deere & Company med at udvide og diversificere. I 1985 kom virksomheden ind på sundhedsmarkedet med dannelsen af John Deere Health Care, Inc. Tre år senere oprettede John Deere et joint venture for at montere gravemaskiner i USA, og i 1989 erhvervede virksomheden Funk Manufacturing, en producent af drivkomponenter.

Robert Hanson trak sig tilbage i 1990 efter succesfuldt at have ledt virksomheden gennem en af sine sværeste perioder. Han døde i 2016 i en alder af 91 år.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensførende inden for avancerede produkter og services og er forpligtet til at skabe succes for kunder, hvis arbejde er knyttet til jordbrug – de, der dyrker, høster, omdanner, beriger og bygger på jorden for at imødekomme verdens dramatisk voksende behov for fødevarer, brændstof, husly og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.