Tidligere ledere

Portræt af Robert Lane

Robert W. Lane

Formand og CEO

2000-2009

Robert W. Lane blev pensioneret som formand for Deere & Companys bestyrelse i februar 2010. He efterfulgte Hans W. Becherer, der trådte tilbage som formand i august 2000. Lane fungerede også som John Deeres CEO fra 2000-2009, og blev efterfulgt af Samuel R. Allen som både CEO og formand.

Lane kom til John Deere i 1982 efter en tidlig karriere inden for global bankvirksomhed. Han formåede forskellige tiltag inden for afdelingen Worldwide Construction Equipment og fungerede senere som formand og COO i Deere Credit, Inc. I 1992 kom han til Worldwide Agricultural Equipment Division, hvor han som senior underdirektør styrede udstyrstiltag i Latinamerika, Australien, Østasien og Sydafrika.

Lane blev valgt som finansdirektør i 1996, og to år senere flyttede han til Tyskland, hvor han som administrerende direktør ledede Deers landbrugsudstyrsaktiviteter i Europa, Afrika, Mellemøsten, Indien og nationerne i det tidligere Sovjetunionen. Han vendte tilbage til USA som formand for Worldwide Agricultural Equipment Division i 1999 og efterfølgende blev han valgt til Deere & Company’s direktør og COO.

Under sit lederskab styrede Lane Deere til rekordvækst og succes. Deere & Companys nettoresultat nåede hidtil usete niveauer i fem på hinanden følgende år og oversteg 2 milliarder $ i 2008. Omsætningen blev mere end fordoblet mellem 2000 og 2008.

Lane etablerede SVA-modellen, der hjalp virksomheden med at opnå verdensklassestatus med aktiv effektivitet og investeringsafkast. Hans fokus på global ekspansion førte til betydelige investeringer over hele verden, især i Brasilien, Indien og Kina. Deeres traditionelle fabrikker blev omarbejdet og moderniseret, og samtidig blev Deers forhandlerorganisationer verden over betydeligt opgraderet til bedre at kunne understøtte kundernes avancerede behov.

Med det sigte at tiltrække og fastholde det bedste globale talent fra alle baggrunde, var Lane drivkraften bag virksomhedens præstationsstyringssystem, dets ledelsesudviklingsproces og et globalt initiativ til teamberigelse.

Lane sidder aktuelt i bestyrelsen hos BMW AG, General Electric Company, Northern Trust Corporation og Verizon Communications Inc., og han har også et tillidshverv ved University of Chicago. Han er æresdirektør for Lincoln Park Zoo, Chicago, national direktør for Lyric Opera of Chicago og medlem af Council on Foreign Relations i New York.

Født i Washington, D.C. (1949), blev Lane uddannet med høj æresbevisning fra Wheaton College i Illinois (1972) og fik en cand.merc. i forretningsadministration fra University of Chicago Graduate School of Business (1974). Han og hans kone, Patricia, har tre voksne børn og bor i Chicago, Illinois.

Deere & Company (NYSE: DE) er en af verdens førende virksomheder, der leverer højtudviklede produkter og services og forpligter sig til at skabe success for de kunder, hvis arbejde er forbundet med landbrug - de som opdyrker og høster, de som omdanner jorden, gør den rigere og bygger på den for at imødekomme det drastisk øgede behov for fødevarer, brændstof, boliger og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.