Tidligere ledere

Portræt af William Hewitt

William Hewitt

Direktør

1955-1964

Formand

1964-1982

John Deeres sjette direktør, William Hewitt, var det sidste i familien Deere til at lede virksomheden. Født i Californien, Hewitt fik et diplom i økonomi fra University of California i Berkeley. Han gik på Harvard Business School i et år, men manglede midlerne til at afslutte en kandidatgrad.

Efter at have tjent i flåden i fire år, kom Hewitt ind i Pacific Tractor & Implement Company. I 1948, straks efter sit ægteskab med Patricia Wiman, Charles Deere Wimans datter, tiltrådte han lidt modstræbende Deere & Company som områdeschef i Californien.

Hewitt fik hurtigt ry som god leder og hurtig til at lære, og i stand til at holde hovedet koldt under pres. Han blev udnævnt som direktør i 1950, og i 1955 blev han enstemmigt valgt til den nyoprettede stilling som administrerende underdirektør. Tolv dage efter hans svigerfar døde i maj 1955 blev Hewitt valgt som Deere & Companys direktør.

Under Hewitts virke tog John Deere sine første skridt i retning af at blive et multinationalt selskab. I 1956 købte virksomheden en majoritetsandel af Lanz traktorfabrik i Mannheim, Tyskland, og erhvervede grund i Monterrey, Mexico, til en ny traktorfacilitet.

Virksomheden fortsatte sin udvidelse rundt om i verden i de næste to årtier. I 1970'erne var Deere & Company tilstede i Argentina, Venezuela, Frankrig, Spanien, Storbritannien og Vesteuropa, Australien, Japan, Sydafrika, Kina og Mellemøsten.

Hewitt klarede processen med at bringe de nye fire- og sekscylindrede traktorer ind i Deere-linjen. Syv års udvikling kulminerede i en spektakulær introduktion af modellerne – kaldt "New Generation of Power" – på et bemærkelsesværdigt forhandlershow i Dallas i 1960.

Hewitt stod også i spidsen for opførelsen af et nyt hovedkvarter for virksomheden. Efter at have besluttet, at virksomhedens forretningssted skulle forblive i Moline, Illinois, valgte Hewitt den kendte finske arkitekt Eero Saarinen til at designe bygningen. Det slående, nye Deere Administrative Center åbnede i 1964, og er blevet fremhævet som en af verdens bedste arkitektoniske designs.

William Hewitt trak sig tilbage i 1982 og blev udnævnt som amerikansk ambassadør i Jamaica samme år. Han døde i 1998 i en alder af 83 år.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensførende inden for avancerede produkter og services og er forpligtet til at skabe succes for kunder, hvis arbejde er knyttet til jordbrug – de, der dyrker, høster, omdanner, beriger og bygger på jorden for at imødekomme verdens dramatisk voksende behov for fødevarer, brændstof, husly og infrastruktur. På grundlag af en tradition for integritet har John Deere siden 1837 leveret innovative produkter af høj kvalitet. For mere information, besøg John Deere på den verdensdækkende hjemmeside under www.JohnDeere.com.