Pressemeddelelser   25 januar 2021

Den nye virksomhed Solorrow indgår samarbejde med John Deere

Digital præcision ved hjælp af en ny app

Mannheim, den 25. januar 2021. Ved hjælp af en ny lokationsspecifik app, der er udviklet af den nystartede tyske virksomhed Solorrow, kan landmænd nu nemt oprette tildelingskort for dosering af kunstgødning og andre opgaver og videresende dem til John Deere Operations Center.

Fra Operations Center kan kortene overføres trådløst til maskiner i marken for at sikre mere præcis tildeling, så kunstgødning og sprøjtemidler anvendes på en mere effektiv og miljøvenlig måde.

Software og apps får stadig større betydning inden for præcisionslandbrug, og Solorrow tilbyder en brugervenlig og prismæssigt overkommelig løsning, som gør det muligt at foretage hurtig identifikation af marker og markskel via et kort på en tablet eller en smartphone.

Ud fra biomassedata for en periode på fem år kan de valgte områder derefter opdeles i forskellige jordtypezoner, der bruges som grundlag for tildelingskortene for kunstgødning og sprøjtemidler. Disse kort kan sendes fra appen til John Deere Operations Center og derefter videre til den relevante traktor. Dataene sendes til skærmen i John Deere-traktorens førerhus, hvorfra den lokationsspecifikke tildelingsmængde overføres til det ISOBUS-styrede redskab, f.eks. en gyllespreder eller en sprøjte, i henhold til dens aktuelle position på marken.

Denne interaktion mellem Solorrows app og John Deere Precision Ag Technology giver ikke bare rent landbrugsmæssige fordele. Samarbejdet viser også, at en problemfri, løbende udveksling af data mellem forskellige producenters softwareløsninger ikke bare er mulig, men også fordelagtig. På denne måde sikres det nemlig, at landmændene altid har fuld kontrol over både datastrøm og dataejerskab.

Den nye app er resultatet af en kombination af Solorrows og John Deeres markedsførings- og salgsaktiviteter. Det giver John Deere-forhandlere mulighed for at tilbyde landmænd og maskinstationer et endnu større udvalg af Precision Ag-systemer, og som kunde kan man naturligvis fortsat nyde godt af den velkendte service, både med hensyn til rådgivning og teknisk support.