Pressemeddelelser   10 maj 2022

Større komfort og effekt til specialtraktorer

Større komfort og effekt til specialtraktorer

Skræddersyet til dine opgaver

Walldorf, 10. maj 2022 – John Deeres traktorer i 5G-serien tilbyder nu større mangfoldighed og komfort i sine modeller til de mange forskellige opgaver i landbrug indenfor højværdi afgrøder. Serien er blevet fuldstændigt opdateret for alle traktorer over 75 hk, herunder fem nye, kraftigere modeller i GV, GN, GF og GL serierne.

Nye funktioner til førerhusene
En vigtig ny 5G-egenskab er Hi-Lo PowrReverserTM Eco transmissionen med fem gear, som gør det muligt at køre 40 km/t med færre omdrejninger, hvilket gør traktoren både brændstofbesparende og mere komfortabel at køre. 5G-serien er blevet udvidet med nye modeller for at imødekomme kundernes krav. De vigtigste er de nye 5115-traktorer i GF, GN og GV modeller, som yder op til 120 hk maksimal effekt med en 3,6 liter 4-cylindret motor. Herudover tilbyder John Deere endnu mere effektbredde til at arbejdet i de smalle vinmark rækker, da GV-modellerne har fået to nye effektintervaller - 5105G og 5115G med en maksimal effekt på hhv. 105 og 120 hk.

Skræddersyet til føreren
Det nydesignede førerhus er nu langt bedre tilpasset til førerens behov. Det nye design tilbyder forbedret ergonomi samt bedre plads til benene, hvilket øger kørekomforten og gør arbejdet med de nye 5G-traktorer endnu mere behageligt. En markant reduceret højde på motorhjelmen giver et optimalt udsyn fremad. LED-lyset, der fås som ekstraudstyr, er med til at sikre et bedre udsyn, ikke mindst om natten. Ikke alene sørger det nye førerhus for et mere komfortabelt arbejde, der er også tænkt på førerens sundhed. Kategori IV-filtersystemet (EN 15695), der er indbygget i taget på førerhuset, fås som ekstraudstyr og beskytter mod støv og skadelige aerosoler samt dampe. Endnu et højdepunkt ved de nyeste traktorer i 5G-serien er den nye 5" store digitale skærm, som viser alle vigtige oplysninger om køretøjet centralt lige foran føreren og gør det muligt nemt at skifte mellem forskellige indstillinger for traktor og maskine.

Skræddersyet for større effektivitet
De nye traktorer er nemmere at betjene og også mere intelligente end tidligere modeller. Traktorerne kan som ekstraudstyr udstyres med ISOBUS og eftermonteres med JD-Link telematikmodulet. Det betyder, at traktorerne kan opkobles til det gratis John Deere Operations Center, hvilket sparer tid og penge. Driften kan digitaliseres og nemmere planlægges, da de nyeste værktøjer til administration af flåden følger gratis med. Til at håndtere arbejdet på stejle skrænter og i smalle rækker mere effektivt kan traktorerne udstyres med omfattende funktioner som DYNAMIC STEERING og AutoClutch. Med DYNAMIC STEERING ændres ratmodstanden automatisk afhængig af fremkørselshastigheden. Ved langsommere hastigheder reduceres den krævede styrekraft betydeligt, ikke mindst i snævre vendinger, mens man får højere ratmodstand ved kørsel på vej. Det øger komforten for føreren og kontrollen over traktoren. AutoClutch funktionen gør det nemmere at manøvrere på skrænter, da udkoblingen er forbundet med bremsepedalen.

Flere opdateringer i 5G-serien
I plantager med lavthængende pergolaafgrøder tilbyder John Deeres 5G-serie en åben førerplatform (OOS) eller et lavt førerhus. Mens en ny 105 hk traktor i GL-serien tilbyder større effektbredde, giver det større førersæde en større kørekomfort til arbejdet i frugtplantager. Traktorer under 75 hk har allerede fået Trin V opdateringen og samtidig bibeholdt de kendte og gennemtestede funktioner fra de tidligere modeller.