Pressemeddelelse   6. november 2022

SIMA 2022

See & SprayTM kommer til Europa

John Deere præsenterer See & SprayTM for første gang på europæiske sprøjter, der er bygget i Holland, på SIMA-messen i år. Efter lanceringen af See & SprayTM Select og Ultimate i USA tager John Deere det næste vigtige skridt mod præcis afgrødebeskyttelse.

See & SprayTM-systemet til Europa er baseret på See & SprayTM Select-teknologien, der allerede er lanceret i USA. Den anvender kamerateknologi til at registrere farveforskelle i marken. Kameraerne og fastgørelsesdele er indbygget direkte i maskinens bom eller stel.  For hver meters arbejdsbredde er der monteret et kamera, som registrerer grønne planter meget hurtigt. Processorer behandler billederne, og dyserne åbner individuelt med henblik på punktbehandling. Registreringen af grønne planter i markjorden sikrer en målrettet tildeling af ukrudtsmidler før opvækst. Alle ukrudtsplanter, der kan ses, registreres af kameraerne.    

See & SprayTM er ikke kun velegnet til behandling før vækst, men kan også bruges i rækkeafgrøder efter opvækst. Sprøjten kan trække afgrøderækkerne til side, hvilket sikrer direkte adgang til ukrudtsplanterne mellem rækkerne, som derefter kan behandles. Denne tildeling er mulig på alle trin for alle rækkeafgrøder, før rækkerne lukker, hvilket giver mulighed for at give de voksende afgrøder en ekstra behandling med See & SprayTM.

Testet under forskellige forhold    
See & SprayTM er allerede blevet testet på cirka 120.000 hektar over hele verden. Den vellykkede tildeling kan sammenlignes med bred sprøjtning, men med en besparelse på op til to tredjedele af forbruget. De første tests i Europa viser de samme resultater. Derudover kan systemet optimeres, så See & SprayTM tilpasses til europæiske forhold.

See & SprayTM understøtter agronomiske beslutninger      
See & SprayTM-systemet kan dokumentere tildelingen af ukrudtsmidler ved hjælp af Gen 4 skærmen i førerhuset. I denne forbindelse opretter skærmen et dækningskort med information om, hvor ukrudtsmidlet blev tildelt. Dokumentationen kan overføres via JDLinkTM til John Deere Operations Center. Dette vil blandt andet sikre registrering af underområder med større ukrudtsmængder og optimering af fremtidige foranstaltninger.

Tilgængelighed og maskine  
See & SprayTM Select sælges allerede på selvkørende sprøjter i USA. Disse maskiner er de første på markedet i Centraleuropa i år. Fra foråret 2023 fås See & SprayTM som basis på et begrænset antal, på den europæiske R900i-serie trailersprøjte med bombredde på 36 og 39 meter. Løsningen tilbydes som udstyrsmulighed på forskellige John Deere sprøjter fra sprøjtefabrikken i fremtiden.

Der kræves følgende komponenter på R900i-serie trailersprøjter:        

  • PowrSpray-systemet
  • Trykrecirkulationsbomme
  • TerrainCommandTM Pro
  • Individuel dysestyring
  • AMS systemet JDLinkTM 
  • Gen 4 skærm
  • StarFireTM 7000 antenne