PRESSEMEDDELELSE   29 AUGUST 2023

3,1 l diesel pr. hektar

John Deere 9RX' høje brændstofeffektivitet er med til at sætte ny 24 -timers rekord

9RX Bednar

John Deere har sammen med jordkultiveringsspecialisterne Bednar sat en ny kultiveringsrekord på 769,4 hektarer på 24 timer, hvilket er 125,4 hektarer mere end den tidligere rekord fra 2007. Resultatet blev opnået med en John Deere 9RX 640 på 691 hk og en prototype af Bednar Swifterdisc XE Mega med en arbejdsbredde på 18,40 meter.

Takket være et lavt brændstofforbrug på blot 3,1 liter pr. hektar og den 1.490 liter store brændstoftank var en enkelt optankning undervejs nok, hvilket reducerede nedetiden til et minimum. Med et udbytte på 32,6 hektarer i timen og en arbejdshastighed på op til 21 km/t klarede maskinerne sig imponerende gennem testen.

Selv mindre, uforudsete udfordringer kunne ikke stoppe dem i at nå målet. Jævnlig udskiftning af føreren og en mindre lækage på prototyperedskabet blev løst uden større tidstab.

"Vi glædede os til udfordringen og var sikre på, at vi sammen med Bednar ville slå den eksisterende rekord", fortæller Marcus Luchmann, produktmarkedsdirektør for store traktorer, EU27 hos John Deere. "Samtidig har rekordforsøget bidraget til at dokumentere vores trækevnen og det lave brændstofforbrug i marken for vores topmodel, 9RX."

Den 24 timers lange test involverede i alt otte medarbejdere fra Bednar, John Deere og John Deere forhandleren IPSO.