Pressemeddelelse   03 juni 2024

John Deere introducerer nye T5- og T6-halmrystermejetærskere

John Deere introducerer nye T5- og T6-halmrystermejetærskere

John Deere introducerer nye T5- og T6-halmrystermejetærskere

Walldorf, 3. juni 2024 – John Deere introducerer i dag de helt nye T5- og T6-halmrystermejetærskere med otte nye modeller. Med en række forskellige motoreffekter, fra den robuste 6,8-liters motor med en maksimal effekt på 305 hk i T5 400-modellen til den kraftige 9-liters JD9X-motor med 466 hk i flagskibsmodellen T6 800, leverer disse mejetærskere en enestående høstydelse. De nye T5- og T6-mejetærskere giver den ultimative føreroplevelse med førerhuset fra X9-modellen, som giver førsteklasses førerkomfort og funktionalitet. Denne luksuriøse arbejdsplads er udstyret med ActiveSeatTM II, LED-lys, en ny hjørnestolpeskærm og en elektrisk, støvtæt dør. CommandPROTM-joysticket muliggør en personlig og intuitiv styring af alle mejetærskerens hovedfunktioner. For at forbedre føreroplevelsen yderligere har John Deere integreret sine avancerede Precision AG Technology-pakker, der omfatter StarFireTM 7500 antenne, G5Plus CommandCenterTM skærm og JDLinkTM-konnektivitet, for at sikre effektiv drift og enkel datahåndtering.

Introduktionen af vores nye T5- og T6-mejetærskere er et stort skridt fremad for halmryster-teknologien i mejetærskerindustrien", siger Jonathan Edwards, John Deeres produktmarketingchef for Europa. “De leverer de værktøjer, landmændene har brug for til at øge produktiviteten og effektiviteten i marken.”

Stort udvalg af motorer

De otte nye modeller* af T5- og T6-mejetærskerne har et imponerende udvalg af motoreffekter, fra 6,8-liters motoren med 305 hk (maks. effekt) i T5 400-modellen og den kraftfulde nye JD9X 9-liters motor, der starter med 348 hk i 5-ryster T5 500-modellen og leverer imponerende 466 hk i flagskibsmodellen 6-ryster T6 800. Alle JD9X-motormodeller har intelligent motorstyring, der forbedrer brændstofeffektiviteten ved at reducere motorens omdrejningstal ved vejkørsel, og når maskinen holder stille i vejkryds eller lyskryds. Alle motorvarianter opfylder de strenge trin V-emissionsstandarder.

Effektiv høst 

Da indføringshuset har samme bredde som resten af afgrødekanalen (1,67 m ved 6–rystere), er der ingen flowbegrænsninger i mejetærskeren. Sammen med det store tærske- og udskilningsområde på T5- og T6-mejetærskerne giver det en enestående høstydelse. Mejetærskerne fra modelåret 2025 har også nye muligheder for kornhåndtering og nye korntankstørrelser på op til 13.500 liter for T6 (+23 %) og 11.500 liter for T5 (+15 %). Derudover drager føreren fordel af den justerbare tud, der giver større kontrol over aflæsningen, uanset vognen, der anvendes. Aftømningen når op på 150 l/sek som det højeste, hvorved 10 t korn kan aftømmes på kun 90 sek. Desuden kan der kompenseres for sidehældning med en basiskompensation for op til 7 % hældning og som udstyr en sidehældningspakke (kompensation for til 14 % hældning) og HillMasterTM-teknologi med en kompensation for op til 22 % hældning.

Forbedret produktivitet med præcisionshøstning 

Med hensyn til intelligent landbrug er de helt nye T5- og T6-mejetærskere udstyret med avanceret John Deere Precision Ag Technology, der indbefatter StarFireTM 7500 integreret antenne og G5Plus CommandCenterTM-skærm. I G5Plus CommandCenterTM har føreren en stor 12,8" skærm med intuitive menufunktioner, der giver optimal kontrol og overblik under høstarbejdet. Derudover kan førerne udstyre mejetærskeren med den udvidede G5Plus-skærm. Dette gør det muligt for føreren at overvåge flere funktioner på samme tid, idet han f.eks. iagttager køretøjets kontrolfunktioner på hovedskærmen og præcisionslandbrugsapplikationer såsom AutoPathTM, Machine Sync eller kornregistrering på den udvidede skærm. Machine Sync gør det muligt for mejetærskerføreren at styre traktorens hastighed, retning og position, hvorved det bliver lettere at aflæsse præcist uden spild og endda fylde vognen undervejs. Kornregistreringsteknologi muliggør realtidsmålinger af fugt, protein og stivelse i f.eks. hvede og byg**, hvilket gør det lettere at udskille korn af højere kvalitet og med højere proteinindhold, selv under høsten.

“Ved at kombinere disse teknologiske løsninger med JDLinkTM-konnektiviteten, der sørger for problemfri tovejs datakommunikation, og ved hjælp af John Deere Operations CenterTM, vores stærke og omfattende digitale landbrugsstyring, gør vi det muligt for kunden at planlægge, udføre, overvåge og analysere alle faser af høstarbejdet", siger Alexander Schnöder, produktspecialist for T5- og T6-mejetærskere.

Enestående førerkomfort 

Komfort og bekvemmelighed for føreren er det centrale element i udformningen af T5- og T6-mejetærskerne. Det rummelige, førsteklasses førerhus på 3,68 m3 er allerede kendt fra John Deere X9-flagskibet og omfatter en elektronisk støvtæt dør og et tryksat interiør, der forhindrer støv og snavs i at trænge ind i kabinen. Det valgfrie ActiveSeatTM II-sæde har fuldt justerbare elektroniske betjeningselementer, afkøling over det hele og elektronisk affjedringsteknologi for ultimativ førerkomfort. Til ekstra skærme og mobile enheder har førerhuset også 10 praktisk placerede 12 V og USB-opladningspunkter. Infotainmentsystemet har fremragende kommunikations- og lydfunktioner og fuld understøttelse af Apple CarPlay og Android Auto. CommandPROTM-joysticket er en brugervenlig, ergonomisk og brugertilpasset styreenhed til mejetærskeren, som gør det nemt at programmere og gemme forskellige indstillinger for forskellige førere på trykskærmen, f.eks. hastigheden på sejlskærebordets bælte, vindehøjden, tømmesneglens sammenklapning eller indføringshusets hældning.

Maksimal driftstid 

John Deere bestræber sig på at sikre maksimal driftstid for kunderne og leverer typisk reservedele inden for 24 timer i 98 % af tilfældene. Når en rettidig reparation ikke er mulig, vil den pågældende John Deere forhandler stille en reservemejetærsker af samme størrelse til rådighed for at forhindre afbrydelser i kundens høstarbejde.

*Modeloversigt 

 

T5 400

T5 500

T5 600

T5 700

T6 500

T6 600

T6 700

T6 800

 Motor

John Deere PowerTech PSS 6 cyl.

JD9X

 Maks. motoreffekt (kW/hk)

224/305

256/348

285/387

310/421

256/348

285/387

310/421

343/466

Antal halmrystere

5 6

Korntankstørrelse (liter)

10.000 11.500 11.000 13.500

Brændstof/DEF-tankkapacitet (l)

800/48

** HarvestLabTM-afgrødedata 

 

Fugt

Protein

Stivelse

Olie

 Hvede

X

x

X

 

 Byg

X

X

X

 

 Raps

X

X

 

X

 Majs

X

X

X

X

Sojabønner

x

X

 

X