PRESSEMEDDELELSE   26 SEPTEMBER 2023

John Deere udvikler ethanoldrevet motor

 

John Deere fortsætter arbejdet med at opfylde sine Leap-ambitioner — virksomhedens fokuserede mål, der skal booste den økonomiske værdi og bæredygtigheden for kunderne, samtidig med at de får et bedre udbytte ved brug af færre ressourcer.

Med sine Leap-ambitioner arbejder John Deere på at nytænke realistiske motorløsninger med lav eller næsten ingen kulstofudledning i 2026 inden for de fire nøgleområder for kraftudvikling: interne forbrændingsmotorer (ICE), biobrændstoffer, hybridløsning og løsninger med elektriske batterier.

 

John Deere arbejder målrettet på at tilbyde de mest avancerede og effektive løsninger på basis af biobrændstoffer til sine kunder ved at prioritere de teknologier og ressourcer, der giver mest mening for kunderne. Inden for de mange forskellige, tilgængelige biobrændstoffer anser John Deere biodiesel, HVO-biodiesel og ethanol for at være de mest lovende løsninger på mellemkort sigt til krævende anvendelser. Ethanol er et alkoholbaseret biobrændstof, som kan fås over det meste af verden, da det kan fremstilles af råstoffer som majs, hvede eller sukkerrør. Ethanol er et højoktan-brændstof, der er velegnet til højtydende motorer med gnisttænding. 

 

John Deere udnytter sin ypperlige ingeniørekspertise til en kritisk gennemgang og test af nye teknologier, der forenkler integrationen af biobrændstof med forbrændingsmotorteknologien, samtidig med at man bestræber sig på at levere mere værdi og større produktivitet til kunderne. John Deere præsenterer en konceptmodel af en 9-liters motor, der kan køre på ethanol, på dette års AGRITECHNICA-messe. Denne motor understreger virksomhedens fortsatte arbejde på at udvikle et varieret sortiment af løsninger, som lever op til motorkravene på tværs af redskabsstørrelse og -anvendelse.