DEN FANTASTISKE LEGEPLADS

Gleneagles, Golfbane

 

En af de bedste professionelle golfspillere nogensinde, Lee Trevino, er kendt for at have sagt om Gleneagles: “Hvis der er lige så godt i himlen som her, så håber jeg virkelig, der er ledige tee-tider tilbage.”

Gleneagles, Golfbane

Da Gleneagles Hotel først åbnede sine døre i 1924, blev det smukke gods i hjertet af Skotland beskrevet som ‘Højlandets riviera’.

I dag er Gleneagles ikke bare en af de fineste golfsteder i verden med sine tre baner til mesterskabsturneringer – The King’s, The Queen’s og PGA Centenary – det er også en fantastisk legeplads til glæde for alle aldre. Af attraktioner ved stedet kan nævnes 5-stjernet luksushotel, prisbelønnet spa og den eneste skotske restaurant med to Michelin-stjerner.

Med sine ca. 850 ha, der kan prale af den mest fantastiske udsigt over Ochil-bakkerne, blev stedet utroligt nok i 2017 udnævnt til at være det bedste golfanlæg i verden for 6. år i træk af læserne af Ultratravel, avisen The Telegraphs magasin for luksusrejser. Det blev yderligere udnævnt som Skotlands bedste hotel af Today’s Golfer Travel Awards 2017, og beholdt således sin titel for 4. år i træk.

Gleneagles, Logo

ET IDYLLISK GOLFLANDSKAB

Selvom Gleneagles' baner ikke ligger ved havet, minder de om de ældre golfbaner i Skotland, idet de er anlagt på sand og grus, som blev aflejret, da den sidste snekappe smeltede for omkring 15.000 år siden og efterlod lange bakkekamme, afrundede bakker og aflukkede huller. James Braid, der var en af de helt store koryfæer inden for golfverdenen, forvandlede dette dramatiske landskab til de to baner, The King’s og The Queen’s, og skabte således en idyllisk baggrund til at svinge køllen i.

PGA Centenary Course, der blev projekteret af Jack Nicklaus – og som er kendt for at have sagt, at det er “det skønneste stykke land, jeg nogensinde har fået lov at arbejde med” –, lagde græs til Ryder Cup i 2014. Stedet kommer også til at lægge græs til verdens først fælles turnering for mænd og kvinder i 2018, The European Golf Team Championships, der vil blive fulgt op af den vigtigste turnering for kvinder, The Solheim Cup, i 2019.

Med næsten 1000 ansatte til at pleje stedet er det afgørende med uddannelse og udvikling for at sikre, at alle medarbejdere er klare over det ansvar, de har for at bære arven videre for Gleneagles. Det afspejles i et nyt Greenkeeping Scholarship-koncept, hvor ni heldige får mulighed for at blive fuldt uddannede greenkeepere og således sikre, at den viden, som de ældre greenkeepere har opbygget går videre til næste generation.

Gleneagles, Greenkeeper, Portræt

DRØMME & MULIGHEDER

Manager af golfbaner og ejendomme, Scott Fenwick, er den medarbejder, der har været ansat længst på Gleneagles. Han kom i lære som greenkeeper på stedet i juli 1980 i en alder af 16 år. Scott, som først blev sat til at rive bunkerne og lære, hvordan han skulle bruge klipperne, er nu chef for de 57 mand hos Gleneagle, der tager sig af de mange greens og stedets beplantning.

“Jeg drømte om at blive professionel golfspiller, men det ville aldrig komme til at ske, så i stedet gik jeg efter at arbejde med pasning og pleje af banerne, og det har en været en fantastisk måde at blive ved med at være involveret i sporten på,” fortæller han. “At være greenkeeper har i årenes løb givet mig mulighed for at rejse over hele verden, fordi det er en profession, der baner vej for så mange forskellige muligheder.”

“Greenkeeping drejer sig ikke bare om at klippe græsset – det er en kompliceret videnskab og en kunst, man skal tage seriøst. Man skal have gode kompetencer, omfattende viden og en sans for detaljer for at kunne sikre de faste og hurtige forhold, som golfspillere kræver i dag af de baner, der bruges til mesterskabsturneringer. Det er hårdt arbejde, men også meget tilfredsstillende at være en del af et stort team, der kan levere baner, som vinder respekt over hele verden.”

Greenkeeping drejer sig ikke blot om at slå græsset - det er en kompliceret videnskab og en kunst man skal tage alvorligt.

SCOTT FENWICK,
GLENEAGLES GOLF COURSES AND ESTATE MANAGER

“Gleneagles er stolt af den lederposition, stedet indtager inden for golf, og er altid på udkig efter nye tiltag, de bedste måder at gøre tingene på og førsteklasses service, så vores gæster og medlemmer får en helt uforlignelig oplevelse.”

TEKNOLOGI I HØJSÆDET

“Et af de væsentligste elementer er at finde den rigtige balance mellem traditionelle metoder til greenkeeping, brug af den viden og de erfaringer, vi med tiden har opsamlet, og udvikling af de mest effektive måder at arbejde på ved at benytte os af driftsikre teknologiske løsninger, der er på forkant med udviklingen.”

“Når vi benytter løsninger, som dem vi kan få via John Deeres forhandlernetværk, i form af elektriske hybridklippere, satellitovervågning og styring af maskinerne via telekommunikation beregnet til netop pleje af turfarealer, betyder det, at vi kan se frem til at holde Gleneagles førerposition inden for golfverdenen på europæisk og globalt plan.”

Gleneagles, Golfbane