Arbejde med naturen

Portugisisk paradis

Beliggende i Algarve, ved et beskyttet naturreservat, er Quinta do Lago et åndehul for et stort udvalg af vilde dyr, samt dem der nyder verdensklasse golf i idylliske omgivelser.

Et sted som intet andet

Beliggende i hjertet af Algarves gyldne trekant, har Quinta do Lago været forrest i international golf siden den blev skabt for fyrre år siden. I dag er det femstjernede resorts tre baner blandt europas bedste og inkluderer den fuldstændig renoverede sydlige bane – en favorit blandt de professionelle i European Tour og hjemsted for Portuguese Open ved ikke færre end otte tilfælde.

 • PAUL O’MAHONY

   

   

   

  Resort Superintendent, Quinta do Lago

  “En af de unikke ting ved Quinta do Lago er at vi arbejder inde i en nationalpark.”

  Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Værdifuld ressource

Beliggende i fantastiske omgivelser ved Ria Formosa naturreservatet –der for nylig er valgt et af Portugals syv naturlige vidundere – kan golfere på alle niveauer nyde et udfordrende spillemiljø i omgivelser som et postkort. I henhold til Resort Superintendent Paul O’Mahony, kræver vedligeholdelsen af det perkete manicurerede terræn en omhyggelig og præcis styring af vandet i et område der modtager meget begrænset regn og har mere end 300 solskinsdage om året.

Vi er absolut rationelle omkring alt det vand vi bruger. Vi vander med aktuelle data frem for bare at tænde for et vandingssystem. Når fugtprocenten falder, starter vi vandingen.

Nuno Fahinha

Ansvarlig og bæredygtig

Paul og hans kolleger er altid bevidste om den volumen af vand de trækker op af jorden for at holde spilleoverfladerne i perfekt stand. De bruger dedikeret software og et system af sensorer i green og på hele banen der måler det aktuelle fugtindhold i jorden. Herudover vander de kun når det er absolut nødvendigt, og genbrug af vandet fra andre områder af resortet er nøglen til fremtidig planlægning.

“Den langsigtede strategi er at bygge faciliteter, så vi gennem diverse processer kan genbruge vand der er passende til vanding af banerne, og defor ikke være afhængige af vandlagene under os.”

I kontakt med naturen

Ria Formosa naturreservatet rækker 60 km på tværs af Algarves kyst. Dets unikke økosystem af fersk- og saltvandslaguner, saltsletter, rev og øer er hjemsted for et stort udvalg af vilde dyr. Inden for golfmiljøet på Quinta do Lago (der også inkluderer mange vandhuller) samarbejdes der med nationalparks-myndighederne og lokale rehabiliteringscentre for vilde dyr.

“Masser af vilde dyr der bliver kvæstet og sendes til rehabiliteirngscentre er senere adopteret af Quinta do Lago og herefter introduceret til vores golfbaner og levesteder som vi har skabt naturligt.”

1200
TX 4X2
2653B

Bæredygtig biodiversitet

Der er også omhyggeligt anbragt insekt- fugle- og flagermushoteller omkring banen. Og naturligvis er søerne der bruges til vandingen af golfbanerne også velegnede levesteder for fisk, frøer og diverse andre arter. Det er en del af det ansvar Paul mener alle golfbaneledere bør udvise ved skabelse o forbedring af levesteder der understøtter biodiversiteten.

Vi har bevist gennem årene hvordan vi kan øge volumen og bestand af disse lokale arter i Algarve.”

TX 4X2

Over og derudover

Det er altsammen en normal arbejdsdag for Paul og hans 70 mands team på denne førende golfdestination. Men han anerkender genre, at støtten fra et stærkt forhandlernetværk er afgørende når det drejer sig om vedligeholdelse af terrænet efter de højeste standarder. Han henviser til den hurtige reaktion fra forhandler på en nødsituation på Quinta do Lago der virkelig gjorde en forskel for at holde banen åben.”

“Kl. 7 om morgenen blev jeg ringet op af vores lokale forhandler der sagde, du behøver ikke bekymre dig, jeg skaffer dig nogle flere traktorer’ Det var den slags service der virkelig slog vores samarbejde fast – det er det der skiller et mærke ud fra et andet.”

Find din nærmeste forhandler

Find din nærmeste forhandler

Find din John Deere-forhandler