• (andre lande)
  • |
  • Forhandlere
/ / / /

Tidligere ledere

Vores tidligere ledere

Charles Deere

 

Charles Deere

President
1886-1907

 

 

 

 

 

Det var ikke ventet, at Charles Deere, John Deere’s anden søn, skulle komme til at stå i spidsen for den virksomhed, faderen grundlagde. Det var nemlig ventet, at hans ældre bror, Francis Albert, skulle overtage den post, og han blev da også sendt på skole for at lære bogholderi. Men Francis Albert døde i en alder af 18, og derefter blev det Charles’ lod at stå i spidsen for familievirksomheden.


I 1854, kort efter at have taget sin eksamen på Bell's Commercial College i Chicago som 16-årig, gik Charles ind i faderens virksomhed som bogholder. Han var hurtig til at lære, selv om det måtte have været en stor omvæltning for en så ung mand, der kort forinden havde levet et sorgløst liv som studerende.


Charles avancerede hurtigt inden for virksomhedens marketingafdeling. Som salgschef med ansvar for forhandlere og sælgere tog han ofte selv ud til potentielle kunder for at demonstrere plove. Han nød selv at demonstrere ploven, at håndtere hestene, som trak den, og se furerne blive pløjet ud i den fede jord.


De første år i faderens virksomhed var gode for Charles. Men i 1857 skiftede den økonomiske situation på finansmarkedet i hele USA. "Panikken i 1857" slog benene væk under mange forretningsfolk. John Deere var tæt på at ryge med i faldet på grund af manglende likviditet og store regninger på råmaterialer.


Derfor overdrog han ledelsen af virksomheden til den 21-årige Charles, fordi han havde vist fremragende evner for det forretningsmæssige. Selv om faderen beholdt titlen som President i virksomheden indtil sin død i 1886, var det Charles, som sad ved roret de næste 46 år.


I 1869, ivrig efter at se virksomheden vokse, etablerede han det første afdelingskontor – en foreløber for vore dages salgskontor (sales branch) – i Kansas City. Der blev etableret 4 afdelingskontorer mere i St. Louis, Minneapolis, Council Bluffs/Omaha og San Francisco i 1889.


Afdelingskontorerne gav værdifulde oplysninger ude fra marken, som fik stor betydning for udviklingen af nye produkter. Da Charles Deere døde i 1907, producerede virksomheden over 300 forskellige modeller af plove (inklusive den berømte Gilpin sulkyplov), omkring 164 harver, forskellige såmaskiner til majs og bomuld samt en række andre redskaber.


Charles Deere's store bedrift blev at forvandle faderens regionale plovfabrik til en af landets største producenter af landbrugsredskaber.


Deere & Company er førende på verdensplan inden for avancerede produkter og serviceydelser og er engagerede i at bane vejen for kundernes succes – de kunder som bearbejder, høster, forandrer, beriger og bebygger jorden for at imødekomme verdens stærkt stigende behov for fødevarer, brændstof, bygninger og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere leveret innovative produkter af højeste kvalitet funderet på en fast tradition for integritet. Hvis du vil vide mere om John Deere, er du velkommen til at besøge os på vores verdensomspændende hjemmeside www.JohnDeere.dk.