• (andre lande)
  • |
  • Forhandlere
/ / / /

Tidligere ledere

Vores tidligere ledere

Charles Deere Wiman

 

Charles Deere Wiman

President
1928-1955

 

 

 

 

 

 

Charles Deere Wiman var søn af William og Anna Deere Wiman, John Deere’s oldebarn, og nevø til hans efterfølger, William Butterworth


Wiman begyndte sin karriere hos John Deere i 1915 som samlebåndsmedarbejder til en løn på 15 cent i timen. Efterhånden avancerede han i virksomheden og vandt stor respekt blandt kolleger og overordnede.


Hans karriere blev en kombination af dedikation over for virksomheden og loyalitet over for fædrelandet. Wiman tog flere gange orlov fra John Deere for at gøre tjeneste i hæren. I 1916 blev han uddannet som civil pilot og fløj i 3 måneder, indtil han blev såret ved et styrt.


Da han igen var helt rask vendte han tilbage til Deere & Company, indtil USA gik ind i Første Verdenskrig. Wiman gik ind i den amerikanske hær som sekondløjtnant. Han blev forfremmet adskillige gange og nåede at blive kaptajn, før han igen forlod hæren i 1919.


Det år blev han valgt ind i Deere & Company's bestyrelse og han blev Vice President i 1924. I 1928 da William Butterworth trak sig tilbage blev Wiman President for Deere & Company i en alder af 35.


Wiman, som var uddannet på Yale, satsede hårdt på forskning og produktudvikling selv under økonomiske krisetider. I 1934, midt under “Depressionen”, introducerede John Deere den legendariske Model "A". Model "B" fulgte året efter. Begge traktorer blev en enorm succes og forblev i produktion indtil 1952.


Med Anden Verdenskrigs udbrud vendte Wiman tilbage til militæret. I 1942 blev han udnævnt til oberst i den amerikanske hær og var underlagt General Levin H. Campbell, chef for hærens tekniske korps.


I 1944 blev Wiman udnævnt til direktør for “Farm Machinery & Equipment Division”. Hæren gav ham status af inaktiv, for at han frit kunne udføre sine opgaver. Han vendte tilbage til Deere & Company i 1944 og her blev han til sin død i 1955.


Deere & Company er førende på verdensplan inden for avancerede produkter og serviceydelser og er engagerede i at bane vejen for kundernes succes – de kunder som bearbejder, høster, forandrer, beriger og bebygger jorden for at imødekomme verdens stærkt stigende behov for fødevarer, brændstof, bygninger og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere leveret innovative produkter af højeste kvalitet funderet på en fast tradition for integritet. Hvis du vil vide mere om John Deere, er du velkommen til at besøge os på vores verdensomspændende hjemmeside www.JohnDeere.dk.