• (andre lande)
  • |
  • Forhandlere
/ / / /

Tidligere ledere

Vores tidligere ledere

Robert Hanson

 

Robert Hanson

Bestyrelsesformand og administrerende direktør
1982-1990

 

 

 

 

Robert Hansons enestående karriere hos Deere & Company strækker sig over 40 år. Han voksede op et sted med store John Deere traditioner, idet han var født i East Moline, Illinois, og dimitterede fra Augustana College i det nærliggende Rock Island.


Hanson begyndte sin karriere hos John Deere i 1950 hos John Deere Intercontinental Ltd. I 1973 blev han Senior Vice President for John Deere Overseas Division. 2 år senere pegede William Hewitt på Hanson til jobbet som Executive Vice President og antydede hermed, at Hanson skulle efterfølge ham på selskabets øverste post.


I 1978 blev Hanson så valgt som President for Deere & Company og blev dermed den første i selskabet med den høje position, som ikke var i familie med John Deere. Følgende år blev han udnævnt som President & Chief Executive Officer, og efter at William Hewitt trak sig tilbage i 1982, blev han valgt som bestyrelsesformand og Chief Executive Officer (omtrent administrerende direktør).


Hanson begyndte sin tid som bestyrelsesformand på et tidspunkt hvor landbrugsmaskinbranchen lå på et lavpunkt. Høj inflation sidst i 1970’erne blev efterfulgt af recession først i 1980’erne, hvilket gav et fald i salget af landbrugs- og entreprenørmaskiner.


Under Hansons ledelse kiggede selskabet indad for at reducere omkostningerne. I 1988 var selskabet sluppet gennem 6 år med store økonomiske udfordringer, og nu begyndte salget at stige. Det årlige resultat oversteg $315 millioner.


Selv under recessionen fortsatte Deere & Company med at ekspandere og udvide aktiviteterne. I 1985 gik selskabet ind i sundhedssektoren med dannelsen af John Deere Health Care Inc. 3 år senere dannede John Deere et joint venture til produktion af gravemaskiner i USA og i 1989 opkøbte selskabet Funk Manufacturing, som producerede drivlinjekomponenter.


Robert Hanson trak sig tilbage i 1990 efter at have styret selskabet sikkert gennem en af dets allersværeste perioder.


Deere & Company er førende på verdensplan inden for avancerede produkter og serviceydelser og er engagerede i at bane vejen for kundernes succes – de kunder som bearbejder, høster, forandrer, beriger og bebygger jorden for at imødekomme verdens stærkt stigende behov for fødevarer, brændstof, bygninger og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere leveret innovative produkter af højeste kvalitet funderet på en fast tradition for integritet. Hvis du vil vide mere om John Deere, er du velkommen til at besøge os på vores verdensomspændende hjemmeside www.JohnDeere.dk.